BRUG KODEN FØRSTEKØB OG FÅ 20% PÅ DIT FØRSTE KØB I WEBSHOPPEN // 14 DAGES FRI RETURRET

RÅVARER

Økologisk bomuldsgarn - GOTS certificeret 

Alle By LOHN produkter er lavet af økologisk garn og opfylder ydermere de strenge krav, der stilles af GOTS.

GOTS - Global Organic Textile Standards – er den vigtigste internationale standard for økologiske tekstiler og er en anerkendt certificering, som giver garanti for en miljømæssig, ansvarlig- og bæredygtig produktion.

GOTS certificeret bomuld er dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning, og spinde-, væve-, og indfarvningsprocessen (hele produktionskæden) lever ligeledes op til strenge økologiske krav. Desuden indeholder GOTS certificeringen en del sociale og etniske kriterier der er med til at sikre ordentlige forhold for produktionsmedarbejderen, der til dagligt arbejder med bomulden.

GOTS certificeret bomuld er din garanti for, at alt lige fra høsten af den økologiske bomuld til forarbejdningen og efterbehandlingen har en unik mærkning. Krav om arbejdsforhold, spildevand og brug af kemikalier er derfor ydermere overholdt med det garn, der er brugt til By LOHN produkterne.

Bomuldsgarn er et naturmateriale som er 100% organisk. Det stammer fra bomuldsplanter og består udelukkende af plantefibre. Det bomuldsgarn, der er brugt til By LOHN produkterne, er tilmed økologisk, som betyder, at bomulden er fremstillet af økologisk dyrkede plantefibre. Der er ikke anvendt kunstgødning og sprøjtemidler i forbindelse med dyrkningen af bomuldsplanterne, og der er derfor ikke udledt miljøskadelige stoffer ved produktion af garnet. Garnet indeholder derfor ingen gift- eller sundhedsskadelige stoffer, men er derimod et rent naturprodukt.

Kun en forsvindende lille del af bomuldsproduktionen i verden er økologisk (ca. 5%). Den økologiske bomuld er dyrere at fremstille, og sammen med omkostningen til GOTS certificering og kontrol er økologisk bomuldsgarn dyrere end ikke økologisk bomuldsgarn. Til gengæld er bomulden fremstillet uden brug af giftige pesticider, som er skadeligt for miljø og arbejderne, der til dagligt arbejder med bomulden. Som forbruger sikres du derfor ikke blot en miljøvenlig og ansvarlig produktion, du sikres også, at By LOHN produkterne ikke indeholder skadelige kemikalier, AZO-farver og tungmetaller, som traditionelt produceret bomuldsgarn kan indeholde.

 

Vask og behandling af økologisk bomuldsgarn

Det er vigtigt, at du følger vaskeanvisningerne opgivet på produkterne for at undgå misfarvninger og for at sikre lang levetid af produktet. Vask gerne strik og hækling separat. Brug ikke skyllemiddel, da det ødelægger fibrene, men gerne et program med ekstra skyllevand og lang skylletid. Tørrer du ikke dine strikkede klude og håndklæder i tørretumler, et det vigtigt, at du efter vask former produktet efter dets oprindelige mål og facon (hvis det er krympet) og lader det tørre liggende på et fladt underlag.

For at bevare den smukke farve på produktet, er det en god ide at lægge produktet i blød natten over i en spand koldt vand med eddike.