LEVERING 1-2 DAGE TIL PAKKESHOP // FRI FRAGT FRA 295 KR // KUNDESERVICE +45 24233301

Om By LOHN

 

By LOHN Interiør er en funktionel og æstetisk interiørserie til det moderne hjem, med et stilrent, langtidsholdbart og minimalistisk udtryk. Det enkelte, nordiske og stilrene udtryk passer ind i alle hjemmets rum, og sammen med den gode kvalitet og det enkelte produkts flere anvendelsesmuligheder i hjemmet er det med til at sikre, at produkterne både kan have lang levetid og blive udnyttet optimalt. Samtidig kan By LOHN interiørprodukterne være med til at sikre stilmæssig sammenhæng på tværs af boligens forskellige rum.

LESS IS MORE. 

Mission 

By LOHN ønsker at tage stilling og ansvar for miljøet og sætte det i stævne med de gamle håndværksformer strikning og hækling.  By LOHN produkterne skal være med til at inspirere til en grønnere boligindretning i så naturvenlige materialer som muligt. 

By LOHN ønsker at tilbyde dansk designet og miljøvenligt interiør til boligen, med baggrund i de gamle håndværksformer strikning og hækling, som er opgraderet til et moderne og nutidigt design. 

Med andre ord er det By LOHN´s mission: 

At tilbyde boliginteriør i en fusion af skønhed og håndværk, forarbejdet med omhu og med respekt for miljøet.

By LOHN skal være synonym med danske interiørprodukter i høj kvalitet som er udsprunget fra de gamle håndværksformer strikning og hækling og fremstillet med udgangspunkt i økologiske, miljøvenlige og bæredygtige principper.

By LOHN støtter op om den voksende livsstilstilgang ”slow fashion”, som gør oprør mod ”køb-og-smid-ud-tankegangen”. Produkternes design, materiale og mønstre er bevidst valgt med det for øje, at de kan bruges på tværs af de årlige modesæsoner og trends. Samtidig har produkterne flere anvendelsesmuligheder i boligindretningen, og sammen med den gode kvalitet og de bæredygtige, naturlige og økologiske materialer sikrer det alt sammen lang holdbarhed på By LOHN-produkterne. I både materialeanvendelse og forbrugssituationer stempler det derfor By LOHN’s produkter og virksomhed som ”Loved By Nature”.

Vision og værdigrundlag

Hos By LOHN skal økologi og miljøvenlighed gå hånd i hånd med design og kvalitet og forenes i de gamle håndværksformer hækling og strik. By LOHN vil være optaget af at passe godt på vores jord, dens ressourcer, samt os selv og hinanden. By LOHN’s tilgang til økologi og bæredygtighed er, at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Det er By LOHN’s vision at bidrage positivt til omstillingen til en økologisk og miljøvenlig tankegang i indkøbsmønstrene af boliginteriør, og være med til at ændre forbrugernes vaner i disse indkøbssituationer ved hjælp af en præcis og oplysende kommunikation og ved hjælp af lettilgængelige økologikske interiørprodukter af høj kvalitet.

Hvorfor By LOHN

By LOHN ønsker at gøre en forskel!

En af grundstenene i etableringen af By LOHN i 2018 var et ønske om at være med til at støtte op om og gøre en forskel for miljøet og den bæredygtige udvikling.

Den økologiske og miljømæssige vinkel blev derfor også et naturligt valg at grundlægge By LOHN på, da jeg byggede fundamentet for min virksomhed, og kom et skridt nærmere mit store ønske om at udleve og realisere drømmen om at skabe mit eget interiør brand. Samtidig har jeg en passion for dansk design, kvalitetsmaterialer, boligindretning og det skandinaviske udtryk som supplerede den naturlige vinkel til fulde.

Sammen med den etiske tilgang er det andet ”ben” i By LOHN fundamentet inspireret af de gamle håndværksdyder strikning og hækling, kvaliteten, sjælen og hjertet, der ligger bag. Derfor er mange af By LOHN produkterne også håndlavet med fokus på detaljen og det unikke udtryk, som netop kommer ud af dette håndarbejde.

Mit ønske om at skabe et dansk interiørbrand med udgangspunkt i de gamle håndværksdyder strikning og hækling, der i stil, design, mønstre og farver er opgraderet til et nutidigt, moderne og nordisk udtryk der på samme tid respekterer miljøet er alt sammen i dag blevet forenet i By LOHN. Jeg kan med stolthed sige, at mine produkter er blevet præcist som jeg ønskede.

 

Økologisk bomuldsgarn

Bomuldsgarn er et naturmateriale som er 100% organisk. Det stammer fra bomuldsplanter og består udelukkende af plantefibre. Det bomuldsgarn, der er brugt til By LOHN produkterne, er tilmed økologisk, som betyder, at bomulden er fremstillet af økologisk dyrkede plantefibre. Der er ikke anvendt kunstgødning og sprøjtemidler i forbindelse med dyrkningen af bomuldsplanterne, og der er derfor ikke udledt miljøskadelige stoffer ved produktion af garnet. Garnet indeholder derfor ingen gift- eller sundhedsskadelige stoffer, men er derimod et rent naturprodukt.

Kun en forsvindende lille del af bomuldsproduktionen i verden er økologisk (ca. 5%). Den økologiske bomuld er dyrere at fremstille, og sammen med omkostningen til certificering og kontrol er økologisk bomuldsgarn dyrere end ikke økologisk bomuldsgarn. Til gengæld er bomulden fremstillet uden brug af giftige pesticider (specielt insekticider), som er skadeligt for miljø og arbejderne, der til dagligt arbejder med bomulden. Som forbruger sikres du derfor ikke blot en miljøvenlig og ansvarlig produktion, du sikres også, at By LOHN produkterne ikke indeholder skadelige kemikalier, AZO-farver og tungmetaller, som traditionelt produceret bomuldsgarn kan indeholde.

LOVED BY NATURE. LOVED BY YOU?

Råvarer 

Alle By LOHN produkter er lavet af økologisk garn og opfylder ydermere de strenge krav, der stilles af GOTS.

GOTS - Global Organic Textile Standards – er den vigtigste internationale standard for økologiske tekstiler og er en anerkendt certificering, som giver garanti for en miljømæssig, ansvarlig- og bæredygtig produktion.

GOTS certificeret bomuld er dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning, og spinde-, væve-, og indfarvningsprocessen (hele produktionskæden) lever ligeledes op til strenge økologiske krav. Desuden indeholder GOTS certificeringen en del sociale og etniske kriterier der er med til at sikre ordentlige forhold for produktionsmedarbejderen, der til dagligt arbejder med bomulden.

GOTS certificeret bomuld er din garanti for, at alt lige fra høsten af den økologiske bomuld til forarbejdningen og efterbehandlingen har en unik mærkning. Krav om arbejdsforhold, spildevand og brug af kemikalier er derfor ydermere overholdt med det garn, der er brugt til By LOHN produkterne.

Vask og behandling af økologisk bomuldsgarn

Det er vigtigt, at du følger vaskeanvisningerne opgivet på produkterne for at undgå misfarvninger og for at sikre lang levetid af produktet. Vask gerne strik og hækling separat. Brug ikke skyllemiddel, da det ødelægger fibrene, men gerne et program med ekstra skyllevand og lang skylletid. Tørrer du ikke dine strikkede klude og håndklæder i tørretumler, et det vigtigt, at du efter vask former produktet efter dets oprindelige mål og facon (hvis det er krympet) og lader det tørre liggende på et fladt underlag.

For at bevare den smukke farve på produktet, er det en god ide at lægge produktet i blød natten over i en spand koldt vand med eddike.